Wykonanie
Tydzień temu miałam przyjemność uczestniczyć w świątecznych warsztatach zorganizowanych przez
markę RussellHobbs, które odbyły się w gdyńskiej restauracji, którą Wam opisywałam jakiś czas temu, Chwila Moment . Pod
okiem Szefa Kuchni Moment Oktawiusza Rutkowskiego i przy użyciu mnóstwa sprzętu od Russell Hobbs miałyśmy okazję przygotować świąteczną ucztę.
Świąteczne gotowanie rozpoczęłyśmy od przyrządzenia
śledzi w
śmietanie z
jabłkiem i
cebulką.
Bazowałyśmy na tym samym przepisie, ale każda inaczej doprawiła, ozdobiła i przygotowała
śledzie.
Hitem warsztatów okazał się
karp po żydowsku, choć z
rodzynkami to bez
migdałów, ale mówię Wam... jak za
karpiem nie przepadam, tak całą porcję zjadłam, był zaskakująco dobry i chyba przygotuję takiego na zbliżające się święta, jak chcecie przepis to podam.
Nie zabrakło zdrowych,
owocowych smoothie oraz przygotowywania
strucli z
makiem.
A na koniec wspólna uczta przy świątecznych pysznościach.
Czym byłby święta bez prezentów? ;) Russell Hobbs dziękuję za bardzo przydatny przed świętami rozdrabniacz Chop&Blend, spisuje się doskonale.Było świetnie, pysznie, twórczo i inspirująco - dziękuję za zaproszenie na warsztaty, blogerkom za wspaniałe towarzystwo, a Chwili Moment za gościnę i naukę gotowania.