ßßß
125 g masła125 g cukru pudrujajko250 g mąkiłyżeczka ekstraktu waniliowegoczekolada (ok. 50 g)czerwone lentilki/groszki czekoladoweMasło wymieszać z cukrem pudrem, wbić jajko, dodać mąkę i ekstrakt waniliowy.Zagnieść ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.Włożyć na 30 minut do lodówki.Rozwałkowywać na grubość około 3 mm i wykrajać ciasteczka na kształt koła.Piec na papierze do pieczenia lub macie silikonowej w temp. 170 st.c. przez 10 minut.Wystudzić ciasteczka na kratce.Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i przelać ją do szprycy z mała końcówką do rysowania (lub zwinąć rożek z papieru do pieczenia i odciąć końcówkę).Czekoladą rysować poroże i oczy, zrobić kropkę na nosek i przykleić tam czerwony groszek czekoladowy.