ßßß
 
            
        
 na 12 sztuk:240 ml maslanki170 g platkow owsianych gorskich150 g rodzynek240 g maki pszennej pelnoziarnistej3 lyteczki proszku do pieczenia1 1/2 lyzeczki cynamonu1/2 lyzeczki soli2 bialka3 lyzki plynnego miodu1 sredniej wielkosci jablkoForemke muffinkowa wylozyc papierowymi papilotami. W misce wymieszac maslanke, platki owsiane i rodzynki. W innej misce wymieszac make, cynamon, sol i proszek do pieczenia. Do pierwszej miski z platkami owsianymi dodac miod i bialka, wymieszac. Wymieszac zawartosc obu misek. Jablko obrac i zetrzec na tarce, dodac do ciasta, wymieszac. Przelozyc do foremki muffinkowej. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ( z termoobiegiem- 150 °C) ok. 20-25 minut.Przepis z: "Tina. Spezial. Backen" nr 05/2013
na 12 sztuk:240 ml maslanki170 g platkow owsianych gorskich150 g rodzynek240 g maki pszennej pelnoziarnistej3 lyteczki proszku do pieczenia1 1/2 lyzeczki cynamonu1/2 lyzeczki soli2 bialka3 lyzki plynnego miodu1 sredniej wielkosci jablkoForemke muffinkowa wylozyc papierowymi papilotami. W misce wymieszac maslanke, platki owsiane i rodzynki. W innej misce wymieszac make, cynamon, sol i proszek do pieczenia. Do pierwszej miski z platkami owsianymi dodac miod i bialka, wymieszac. Wymieszac zawartosc obu misek. Jablko obrac i zetrzec na tarce, dodac do ciasta, wymieszac. Przelozyc do foremki muffinkowej. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ( z termoobiegiem- 150 °C) ok. 20-25 minut.Przepis z: "Tina. Spezial. Backen" nr 05/2013