Wykonanie
Samo zdrowie :) No smaczne tak jakby ot, tak sobie ;)
na 12 sztuk:240 ml
maslanki170 g platkow owsianych
gorskich150 g
rodzynek240 g
maki pszennej pelnoziarnistej3 lyteczki
proszku do pieczenia1 1/2 lyzeczki
cynamonu1/2 lyzeczki
soli2
bialka3 lyzki plynnego
miodu1 sredniej wielkosci
jablkoForemke muffinkowa wylozyc papierowymi papilotami. W misce wymieszac
maslanke,
platki owsiane i
rodzynki. W innej misce wymieszac
make,
cynamon, sol i
proszek do pieczenia. Do pierwszej miski z platkami owsianymi dodac
miod i
bialka, wymieszac. Wymieszac zawartosc obu misek.
Jablko obrac i zetrzec na tarce, dodac do ciasta, wymieszac. Przelozyc do foremki muffinkowej. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ( z termoobiegiem- 150 °C) ok. 20-25 minut.Przepis z: "
Tina. Spezial. Backen" nr 05/2013