ßßß
 
            
         Składniki:250 g mąki pszennej1 szklanka maślanki1/4 szklanki rodzynekjedno małe jabłko1/4 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka posiekanego rozmarynuOpis wykonania:Piekarnik nagrzewamy do 200 C.Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, cynamon, sodę, wlewamy maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy drobno pokrojone jabłka, sparzone wrzątkiem rodzynki i posiekany rozmaryn.Dokładnie wyrabiamy ciasto, ma być lekko klejące. Formujemy na oprószonym mąką blacie nadając kształt okrągłego bochenka. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, nacinamy na środku na krzyż. Pieczemy około 45 minut.
Składniki:250 g mąki pszennej1 szklanka maślanki1/4 szklanki rodzynekjedno małe jabłko1/4 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka posiekanego rozmarynuOpis wykonania:Piekarnik nagrzewamy do 200 C.Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, cynamon, sodę, wlewamy maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy drobno pokrojone jabłka, sparzone wrzątkiem rodzynki i posiekany rozmaryn.Dokładnie wyrabiamy ciasto, ma być lekko klejące. Formujemy na oprószonym mąką blacie nadając kształt okrągłego bochenka. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, nacinamy na środku na krzyż. Pieczemy około 45 minut.

 Wraz ze mną wypiekały:Dorota Moje małe czarowanieAneta Piekielna kuchnia AnetyNina Gotuj samBernadetta Prawo do gotowania z pasjąJustyna Bogus zdjęcieEwa i Patrycja Skórzak zdjęciePatrycja Patison w kuchniLidia zdjęcieMonika Z chaty na końcu wsiIza Smaczna PyzaGosia Trawka cytrynowaKasia Ciesielska zdjęcieJoanna Piekę bo lubięJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy
Wraz ze mną wypiekały:Dorota Moje małe czarowanieAneta Piekielna kuchnia AnetyNina Gotuj samBernadetta Prawo do gotowania z pasjąJustyna Bogus zdjęcieEwa i Patrycja Skórzak zdjęciePatrycja Patison w kuchniLidia zdjęcieMonika Z chaty na końcu wsiIza Smaczna PyzaGosia Trawka cytrynowaKasia Ciesielska zdjęcieJoanna Piekę bo lubięJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy