ßßß
Składniki:3 białkaszczypta soli2 łyżki mąki pszennej (opcjonalnie)1 jabłko łąckie1 łyżka mioduodrobina masła1 łyżeczka cynamonuWykonanie:Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Na koniec dodajemy do nich mąkę i delikatnie mieszamy.Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne, następnie owoc kroimy w średnią kostkę.Na rozgrzaną patelnię nakładamy odrobinę masła, a następnie białko na omlet. Smażymy na rumiano z obu stron. Następnie omlet układamy na desce i kroimy w kostkę zbliżoną do jabłek.Na patelnię nakładamy kolejną małą porcję masła, miód i jabłka. Smażymy aż się lekko skarmelizują i zmiękną. Na koniec dodajemy cynamon.Pokrojony omlet nakładamy na talerz, a na nim układamy jabłka oraz polewamy sosem, który powstał w czasie podsmażania.
Smacznego!