ßßß
 
            
         Bardzo lubię faszerowane warzywa. Latem i jesienią dość często się one u mnie pojawiają. Smakują zawsze rewelacyjnie. Pogoda zdecydowanie zrobiła się bardziej jesienna, jest zimniej, poranki są mgliste i jest coraz ciemniej.Dlatego warto zadbać o zdrowe i kolorowe posiłki, które rozweselą i nasycą. I taka jest właśnie moja papryka. Termometr wskazuje -2 stopnie. Czas ubrać cieplejszą kurtkę i rękawiczki też się przydaszą. Ale jest piątek, więc jest radość. Oby do 15.30. Miłego dnia :-)Zapraszam :-)Składniki:- 5 czerwonych papryk- 150 g ryżu basmati (od Symbio)- pojedynczy filet z kurczaka- łyżeczka przyprawy do kurczaka- 400 g pieczarek- 3 łyżki ketchupu- sól, pieprz- 1 ząbek czosnku- 200 g sera żółtegoWykonanie:Ryż ugotować w osolonej wodzie, uważać aby się nie rozgotował. Filet z kurczaka pokroić w kostkę , przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć. Podsmażyć także pokrojone pieczarki. Ryż wymieszać z kurczakiem, dodać pokrojoną w małą kostkę 1 paprykę, sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku, połowę startego żółtego sera, ketchup oraz pieczarki. Wymieszać.Pozostałe 4 papryki przekroić na pół, wydrążyć środek i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać 100 ml wody i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut, następnie posypać papryki pozostałym serem i zapiec jeszcze 10 minut.
Bardzo lubię faszerowane warzywa. Latem i jesienią dość często się one u mnie pojawiają. Smakują zawsze rewelacyjnie. Pogoda zdecydowanie zrobiła się bardziej jesienna, jest zimniej, poranki są mgliste i jest coraz ciemniej.Dlatego warto zadbać o zdrowe i kolorowe posiłki, które rozweselą i nasycą. I taka jest właśnie moja papryka. Termometr wskazuje -2 stopnie. Czas ubrać cieplejszą kurtkę i rękawiczki też się przydaszą. Ale jest piątek, więc jest radość. Oby do 15.30. Miłego dnia :-)Zapraszam :-)Składniki:- 5 czerwonych papryk- 150 g ryżu basmati (od Symbio)- pojedynczy filet z kurczaka- łyżeczka przyprawy do kurczaka- 400 g pieczarek- 3 łyżki ketchupu- sól, pieprz- 1 ząbek czosnku- 200 g sera żółtegoWykonanie:Ryż ugotować w osolonej wodzie, uważać aby się nie rozgotował. Filet z kurczaka pokroić w kostkę , przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć. Podsmażyć także pokrojone pieczarki. Ryż wymieszać z kurczakiem, dodać pokrojoną w małą kostkę 1 paprykę, sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku, połowę startego żółtego sera, ketchup oraz pieczarki. Wymieszać.Pozostałe 4 papryki przekroić na pół, wydrążyć środek i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać 100 ml wody i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut, następnie posypać papryki pozostałym serem i zapiec jeszcze 10 minut.

