15 lipca 2014Roladki schabowe z małosolnym i topionym cheddaremSkładniki:Na 2 roladki:2 plastry schabu2 plastry topionego seremcheddar1 średni ogórek małosolysól , pieprz1 jajko4 łyżki bułki tartejPrzygotowanie:Plastry schabu rozbić cienko za pomocą tłuczka ( używając foli spożywczej) oprószyć je solą i pieprzem z obu stron.Ogórka przekroić na pół.Na mięso ułożyć plasterek sera oraz 1/2 ogórka.Zwinąć roladki , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.Obtaczać roladki najpierw w jakach a następnie w bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.SmacznegoPost navigation← Na przekąskę , obiad czy też po pieczywa. Pyszne z ulubioną sałatką ze świeżych warzyw i delikatnym sosem śmietanowo-koperkowym.Takim śniadaniem lub kolacją nie pogardzi żadne dziecko , zawszę wybierz chociaż parę elementów które z chęcią zje :) →