ßßß
Scroll down for recipe in English(5-6 porcji)Składniki:2 filety z kurczaka, pokrojone w 2 cm kostkę1 puszka (ok. 550 g) ananasa, pokrojonego na 1 cm kawałki (bez zalewy)1 puszka (ok. 350 g) kukurydzy konserwowej, bez zalewy1 słoik selera konserwowego, bez zalewy200 g sera żółtego gouda, pokrojonego w 1 cm kostkę3 jajka, ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę5 łyżek majonezupapryka pikantna lub wędzonasól i pieprzPrzygotowanie:Pokrojone filety dopraw solą, pieprzem i papryką, po czym usmaż na średnim ogniu do lekkiego zarumienienia i odstaw do ostygnięcia.W dużej misce wymieszaj ananasa, kukurydzę, selera, jajka, ser i kurczaka. Wmieszaj kilka łyżek majonezu i dopraw solą i pieprzem.Włóż do lodówki na minimum godzinę i podawaj z tostami.Smacznego!
Recipe in EnglishPineapple chicken salad(5-6 servings)Ingredients:2 chicken breasts fillets, cut into 2 cm cubes1 can (550 g) of pineapple , cut into 1 inch pieces1 can (350 g) of canned corn1 jar (375 ml) pickled celery200 g gouda cheese, cut into 1 cm cubes3 eggs, boiled and diced5 tablespoons mayonnaisesmoked paprikasalt and pepperPreparation:Season chicken with salt, pepper and paprika and cook over medium heat until slightly browned and cooked through, set aside to cool.In a large bowl, mix the pineapple, corn, celery, eggs, cheese and chicken. Mix in mayonnaise and season with salt and pepper to taste.Place in the refrigerator for at least an hour and serve with toasts.Enjoy!
Share the post "Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem / Pineapple chicken salad"


