ßßß
Składniki:Omlet:2 duże jajka1 łyżka mleka 0,5%1 łyżeczka oleju50 g szpinaku (baby)sól (do smaku)czarny pieprz (do smaku)1/4 łyżeczki granulowanego czosnkuDodatkowo:6 pomidorków koktajlowych1/2 czerwonej papryki1 łyżka posiekanego szczypiorku
Jajka rozkłócić w misce z przyprawami i mlekiem. Na patelni podgrzać olej, dodać szpinak i smażyć chwilę. Wlać jajka, patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się spodu. Omlet można obrócić i podsmażyć z drugiej strony. Przełożyć na wygrzany talerz, napełnić pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, papryką, posypać szczypiorkiem i zwinąć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!