Wykonanie
Pasta tuńczykowa to kolejna
pasta rybna w ostatnim czasie. Ale lubię
pasty rybne. Można je w dowolny sposób zmieniać, dodając akurat to, co ma się pod ręką. U mnie bardzo prosta klasyczna wręcz wersja. Z chrupiącą
bułką to naprawdę super pyszna i super prosta kolacja. Trochę ją "odchudziłam" rezygnując z
majonezu, ale zawsze można dodać odrobinę. Wolę jeśli wszystkie składniki są pokrojone w dość duże kawałki, ale jeśli wolicie można wszystko wrzucić do blendera i zmiksować. Pamiętajcie tylko o tym, żeby użyć
tuńczyka dobrej jakości w kawałkach.

Składniki:puszka
tuńczyka w kawałkach w
oleju lub sosie własnym (użyłam w sosie własnym)4
rzodkiewki- opcjonalnie1 ugotowane
jajko2-3 łyżki gęstego
jogurtu greckiegokopereksólpieprzWykonanie:Czy może być prościej?
Tuńczyka odsącz i przełóż do miski.
Rzodkiewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach a
jajko pokrój w kawałki wg gustu (
rzodkiewkę też można pokroić). Wrzuć je do
tuńczyka. Dodaj
jogurt i posiekany
koperek. Przypraw do smaku. I gotowe! Świetnie smakuje z przypieczoną
bagietką.Smacznego!