Wykonanie
W smaku delikatna, łagodna i orzeźwiająca, czuć ostrość
rzodkiewki, ale też
słodycz jabłka.Jeślibym miała nadać jej nazwę, to byłaby to...."powiew wiosny":)Uwelbiam jak pojawiają się wytęsknione warzywa, tak łatwo z kilku prostych składników wymyślić coś pysznego. Wszystko jest świeżutkie i aromatyczne, pachnący
koperek,
jajka od kur, które już skubały trawkę, wszystko lepiej smakuje!

porcja dla 2 osób1
kalarepkapół
jabłka (powinno być słodkawe)1 ugotowane
jajko5
rzodkiewekSos:4 łyżki
jogurtu greckiego1 łyżka
majonezułyżeczka
soku z cytryny + odrobinę skórki dla aromatu
sól,
pieprz świeżo mielony do smaku1 łyżeczka posiekanego
koperkuWarzywa i
jajko kroimy w słupki lub drobną kostkę. Składniki sosu łączymy dokładnie i mieszamy z
sałatką. Smakuje najlepiej podana od razu po przyrządzeniu!