Wykonanie
Ha niespodzianka! Dzisiaj będą......
jajka. Na pewno się nie spodziewaliście;)Lubicie
jajka w majonezie? Ja bardzo, ale
powiem szczerze, że trochę mi się już znudziły. Nie musiałam długo kombinować i naprawdę szybko znalazłam alternatywę dla tego "starego" dobrego dodatku. Połączenie świeżych
ziół z
jogurtem i odrobiną
majonezu dało fantastyczny, aromatyczny i - ku uciesze uważających na to, co jedzą - bardzo lekki i orzeźwiający sos. Myślę, że sprawdzi się nie tylko do wielkanocnych jaj.
Ryba podana z tym sosem i np. pieczonymi
pomidorami to będzie świetny i smaczny obiad:)Jeszcze tylko żurek, może jakaś babka i pieczona
szynka... No i czas wziąć się za porządki! W końcu wyprawiamy święta u siebie, więc wypadałoby zajrzeć ze szmatką do każdego zakątka w mieszkaniu. Już widzę jak nasz szalony Kociak pomaga mi w myciu kwiatów;) A jak Wasze przygotowania? Posprzątane? Menu i dekoracje na stół przygotowane? U mnie będzie królował żółty i biały:)
Składniki:pęczek świeżej
kolendry (same listki)pęczek
koperku (tylko listki)1 łyżka
majonezu3 łyżki
jogurtu greckiego albo gęstego naturalnegołyżeczka
soku z cytryny (lub więcej jeśli wolicie)
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. To tyle w tym temacie. Szybko prawda?:)