Pin ItSzparagi ciągle w natarciu ! Dziś kolejne szybkie danie ze szparagami w roli głównej. Robi się je w kilkanaście minut. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać stwardniałych szparagowych końcówek. Można je wykorzystać do przygotowania wywaru na zupę.Składniki:2 pęczki zielonych szparagów3 ząbki czosnku1 mała papryczka chili (u mnie mrożona)15 dag fety2 pomidorysok z cytrynyolej z oliweksólWykonanie:Odłamujemy stwardniałe końcówki. Szparagi kroimy na 5 cm kawałki. Główki odkładamy na bok. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy rozgnieciony czosnek i posiekaną papryczkę chili. Smażymy dobrą chwilę po czym wrzucamy szparagi. Smażymy je na średnim ogniu do momentu kiedy będą al dente. Jest to kwestia 10-15 minut. Dorzucamy główki szparagów, delikatnie mieszamy wszystko i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Odstawiamy z kuchenki, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Solimy i dodajemy sok z cytryny, dorzucamy pokrojone pomidory, delikatnie mieszamy całość.