ßßß
Print RecipeDanie Desery, ŚniadaniaKuchnia FrancuskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minut
Tosty francuskiePrint RecipeDanie Desery, ŚniadaniaKuchnia FrancuskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 5 minutCzas gotowania10 minutSkładniki4 kromki chleba(tosty, bułka)1 szt. jajka50 ml mleka1 paczka cukru waniliowego1 łyżeczka mielonego cynamonu(opcjonalnie)2 łyżki oleju(lub masło klarowane)Porcje: osobySposób przygotowaniaJajko należy roztrzepać w głębokim talerzu, następnie dodać mleko, cukier i cynamon i dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię i wlać do niej 1 łyżkę oleju (będziemy smażyć po dwie kromki).Dwie kromki obtaczamy w masie jajecznej i kładziemy na patelni. Smażymy z obu stron do zbrązowienia skórki. Zdejmujemy z patelni i podobnie postępujemy z kolejnymi kromkami, wcześniej wlewając na patelnię (w razie potrzeby) łyżkę oleju.Można podawać z cukrem pudrem lub ulubionymi dżemami.Share this Recipe