Wykonanie

Błyskawiczna zupa kremPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 10 minutCzas gotowania15 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 10 minutCzas gotowania15 minut

Błyskawiczna zupa kremPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania2 osoby 10 minutCzas gotowania15 minutPorcje Czas przygotowania2 osoby 10 minutCzas gotowania15 minutSkładniki700 g passaty pomidorowej60 g
mascarpone1 ząbek
czosnku(drobno posiekany lub wyciśnięty)1 łyżeczka
soli1 łyżeczka suszonej
bazyli1/2 łyżeczki mielonego
pieprzu1/2 łyżeczki
cukru1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
ostrej papryki(opcjonalnie)1/2 szt.
cebuli(opcjonalnie)1 łyżka
oliwy z oliwek(opcjonalnie)Porcje: osobySposób przygotowaniaJeśli robimy zupę z dodatkiem
cebuli najpierw należy ją drobno pokroić,
potem smażymy ją na rozgrzanej
oliwie (tylko do zeszklenia). Następnie dodajemy resztę składników i gotujemy przez około 15 minut.Ilość przypraw podana jest orientacyjnie. W razie potrzeby należy zmniejszyć ich ilość lub zwiększyć.Proponuję podawać z kleksem ze
śmietany i świeżą
bazylią lub grzankami. Świetnie sprawdza się również
groszek ptysiowy.Share this Recipe
