ßßß
Blueberry muffin - muffin z jagodamiPrint RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minut
Blueberry muffin - muffin z jagodamiPrint RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutSkładniki1 szklanka maślanki(jogurtu, mleka)2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1/3 szklanki oleju2 szt. jajek1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody(lub proszku do pieczenia)2/3 szklanki jagód(mogą być mrożone)1/2 szklanki białej czekolady(opcjonalnie)1 łyżeczka pasty waniliowej(lub esencji)Porcje: babeczekSposób przygotowaniaPiekarnik nagrzać do 200 stopni C.Wszystkie składniki poza czekoladą i owocami wymieszać (łyżką a nie mikserem, muffiny nie potrzebują napowietrzania). Owoce i czekoladę dodać na sam koniec. Delikatnie wymieszaćBlachę na muffiny wyłożyć papilotkami (jeśli wasza forma tego wymaga, ja lubię papilotki bo dodają babeczką uroku).Foremki napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do zarumienienia i do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.Share this Recipe