Wykonanie
Blueberry muffin - muffin z
jagodamiPrint RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minut
Blueberry muffin - muffin z
jagodamiPrint RecipeDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania12 babeczek 15 minutCzas gotowania20 minutSkładniki1 szklanka
maślanki(
jogurtu,
mleka)2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru1/3 szklanki
oleju2 szt.
jajek1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody(lub
proszku do pieczenia)2/3 szklanki
jagód(mogą być mrożone)1/2 szklanki
białej czekolady(opcjonalnie)1 łyżeczka pasty waniliowej(lub esencji)Porcje: babeczekSposób przygotowaniaPiekarnik nagrzać do 200 stopni C.Wszystkie składniki poza
czekoladą i
owocami wymieszać (łyżką a nie mikserem, muffiny nie potrzebują napowietrzania).
Owoce i
czekoladę dodać na sam koniec. Delikatnie wymieszaćBlachę na muffiny wyłożyć papilotkami (jeśli wasza forma tego wymaga, ja lubię papilotki bo dodają babeczką uroku).Foremki napełnić
ciastem do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do zarumienienia i do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.Share this Recipe