ßßß Cookit - przepis na Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem

Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki: ( na 7 babeczek )
150g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
125g cukru,
90ml oleju,
2 jajka,
2 łyżki mleka,
1 łyżeczka kakao,
1 jabłko,
1 łyżka rodzynków,
cukier puder.
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać rodzynki - wymieszać. A do ciasta jasnego dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłko. Na dno każdej papilotki włożyć ciemne ciasto, a następnie jasne. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C ok.25 minut - piec do tak zwanego suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/11/dwukolorowe-babeczki-z-rodzynkami-i.html