Wykonanie


Składniki: ( na 7 babeczek )150g
mąki pszennej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,125g
cukru,90ml
oleju,2
jajka,2 łyżki
mleka,1 łyżeczka
kakao,1
jabłko,1 łyżka
rodzynków,
cukier puder.Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z
cukrem i
proszkiem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem z
mlekiem i
olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej na pół. Do jednej części dodać
kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać
rodzynki - wymieszać. A do ciasta jasnego dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki
jabłko. Na dno każdej papilotki włożyć ciemne ciasto, a następnie jasne. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C ok.25 minut - piec do tak zwanego suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu oprószyć
cukrem pudrem.


Smacznego!!!