ßßß
Składniki :1 kalafior (świeży, biały, jędrny)1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa1 pęczek koperku1 łyżeczka przyprawy currysól, pieprzSos jogurtowy (opcjonalny):3 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
Przygotowanie :Kalafiora umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach do sporej miski. Kukurydzę i ananasa odcedzić. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do kalafiora i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, a także przyprawą curry. Wersja lekka i surówkowa jest bez sosu, jeżeli jednak wolicie wersje nieco bardziej wilgotną, ostrzejszą i z nieco większą ilością kalorii dodajcie sosu jogurtowego.
Smacznego !