Wykonanie
Miód kolendrowy to moje ostatnie odkrycie. Jest bardzo specyficzny w smaku, ale smakuje mi dużo bardziej niż gryczany. Doskonale się sprawdza w sosach
winegret. Przepis na taki sos, z
imbirem,
czosnkiem I
olejem lnianym, na całą zimę, wkrótce. Dzisiaj zapraszam na owsiankę, która kochamy wszyscy, no może wszyscy ;)Składniki:1 szklanka
płatków owsianych3 szklanki
mleka migdałowego/wody2 łyżki prażonego
sezamu1 łyżeczka
cynamonumiód kolendrowy1 łyżeczka pasty tahini (można pominąć)1 słodkie
jabłko lub domowy mus
Płatki zalać płynem, dodać
sezam (trochę zostawić do dekoracji) I starte
jabłko. Gotować, aż zacznie się robić kleista. Doprawić
cynamonem i
miodem kolendrowym, kiedy lekko przestygnie. Podać posypaną ziarnami
sezamu.