ßßß
Miód kolendrowy to moje ostatnie odkrycie. Jest bardzo specyficzny w smaku, ale smakuje mi dużo bardziej niż gryczany. Doskonale się sprawdza w sosach winegret. Przepis na taki sos, z imbirem, czosnkiem I olejem lnianym, na całą zimę, wkrótce. Dzisiaj zapraszam na owsiankę, która kochamy wszyscy, no może wszyscy ;)Składniki:1 szklanka płatków owsianych3 szklanki mleka migdałowego/wody2 łyżki prażonego sezamu1 łyżeczka cynamonumiód kolendrowy1 łyżeczka pasty tahini (można pominąć)1 słodkie jabłko lub domowy musPłatki zalać płynem, dodać sezam (trochę zostawić do dekoracji) I starte jabłko. Gotować, aż zacznie się robić kleista. Doprawić cynamonem i miodem kolendrowym, kiedy lekko przestygnie. Podać posypaną ziarnami sezamu.