Wykonanie
            Owsianka to, czy jajecznica? Może po prostu - owsiana jajecznica! Oczywiście w jesiennych smakach. Mocno cynamonowa, słodka od 
miodu, lekko kwaśna od 
jabłek. Eksperyment. Brakowało mi ich ostatnio w kuchni, szczególnie o poranku. Więc nadrabiam. Gdy wszyscy jeszcze śpią, gdy w kuchni pachnie 
kawą, a przez okno wpada chłodne, wrześniowe powietrze. I dobrze jest. Spokojnie jakoś. We mnie i poza mną.



Przepis (jedna porcja):50-60g 
płatków owsianych2 (średnie) 
jajka1/2 łyżeczki 
cynamonu1 
jabłko1 łyżka 
miodu50ml 
mlekaJabłko umyć, wydrążyć gniazdo, pokroić w drobne półplasterki. Do miseczki wbić 
jajka, wsypać 
płatki owsiane, połowę 
jabłek i 
cynamon, wymieszać. Na patelnii rozgrzać połowę 
mleka. Na rozgrzane 
mleko wlać owsiano-jajeczną masę. Podsmażać, aż 
jajko sie zetnie, cały czas mieszając. Gotową "jajecznicę" przełożyć na talerz, obok wyłożyć pozostałą część 
jabłek. Całość polać 
miodem. Podawać.