Wykonanie

200 g
wędzonego łososia, pokrojonego w drobną kosteczkę1/4
awokado, pokrojone w drobną kostkę4
cebulki dymki, drobno pokrojone2 łyżki
soku z limonki lub
cytrynyodrobina skórki otartej z
limonki5 filecików
anchois, drobno pokrojonych2 łyżki
oliwy z
anchoisbiały pieprzPokrojone
awokado zalałam
sokiem z cytryny i wymieszałam ze skórką. Odstawiłam na godzinę. Po tym czasie delikatnie wymieszałam wszystkie składniki. Podałam z grzankami z guacamole.

Guacamole:1
awokadosok z połówki
limonki lub
cytryny, co lubicie bardziejpół łyżeczki
soli morskiej1 ząbek
czosnku1 łyżka miękkiego
masła, dietetycznie może być z
serkiem kozim2 czubate łyżki
grana padanoDojrzały
owoc nacięłam wzdłuż pestki. Przekręciłam w dłoniach, otworzyłam i wyjęłam pestkę. Miąższ, sok,
czosnek,
sól i
masło zmiksowałam w blenderze. Na końcu dodałam
grana padano. Posmarowałam kromki
bagietki i zapiekałam, aż się zarumienią.