ßßß
Porcja na 8 bułeczekSKŁADNIKI :2 szklanki mąki pełnoziarnistej np Lubella2 łyżki oliwy do środka i pół łyżki do smarowania na wierzch1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru12 g, drożdży świeżychok. 1 szklanka mlekaWYKONANIE:Z drożdży przygotować rozczyn ( 1/4 szklanki mleka, łyżeczka mąki odrobinę cukru i soli -wymieszać. Czekać aż urośnie.Wszystkie pozostałe składniki połączyć, dodać rozczyn. odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce n ok 1 godz.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat podzielić na 8 części. Uformować bułki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 min. Posmarować olejem . Posypać siemieniem lnianym. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 min
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.