Wykonanie
potrzebne składniki:4
papryki czerwone,4
papryki zielone lub
zółte,4 duże
cebule,1/2 szklanki
wody,1/2 szklanki
octu,1/2 szklanki
oleju,5 łyżek
cukru,1/2
koncentratu pomidorowego,10 ziarenek
pieprzu,3 ziarenka
ziela angielskiego,3
liście laurowe,1 łyżka
soli.
Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w grube plastry.
Cebulę szatkujemy (płakałam przy tym jak bóbr). Warzywa solimy, zostawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok, który
potem odlewamy.
Wodę,
ocet,
olej koncentrat i
przyprawy łączymy, zagotowujemy.Po zagotowaniu dodajemy
cebulę i
paprykę igotujemy jakieś 20 minut.Wkładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.Nie trzeba pasteryzować!!

przepis bierze udział w akcjach