Wykonanie
składniki* 2 szklanki startej na tarce dyni* 4
jajka* 1/2 - 2/3 szklanki
cukru* 1/2 szklanki rozpuszczonej Kasi ekstra
maślany smak* 2 i 1/2 szklanki
mąki pszennej* 1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia* 1/2 łyżeczki
cynamonu* 1/2 szklanki posiekanych
orzechów włoskichSposób wykonania
Mąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia, dodać
cynamon,
orzechy i wymieszać.W drugiej misce ubić
jajka z
cukrem na puszystą masę, następnie nie przerywając ucierania, cienkim strumieniem wlewać rozpuszczoną i chłodną
margarynę Kasię. Kiedy
margaryna połączy się z masą jajeczną dodać startą
dynie i wymieszać.Na koniec dodać suche składniki z pierwszej miski i wymieszać tylko do połączenia.Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (24/30cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 180°C , ok. 50 min. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy już upieczone.Wystudzone ciasto posypać
cukrem pudrem lub według własnego uznania.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.