Proponuję dziś klasyczne ciasto. Zapewne każdy ma swoje ulubione dodatki owocowe, u mnie tym razem z brzoskwiniami.Składniki:2 szklanki mąki pszennej tortowej1 szklanka cukru zwykłego1 kostka margaryny (250 g )5 jaj1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka kakao1 łyżka olejumasa:puszka brzoskwiń w syropie1 budyń waniliowy ( 64 g )1 kostka masła (200 g )Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy po kolei żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy. Dzielimy ciasto na połowę do jednej dodajemy kakao i olej.Białe ciasto wylewamy na dno blaszki ( o wymiarach ok. 25 -36 cm), wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączamy z syropu dzielimy na mniejsze cząstki i układamy na ciemnym cieście lekko dociskając. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach.Syrop z brzoskwiń uzupełniamy wodą by było 500 ml. W połowie szklanki soku rozprowadzamy proszek budyniowy, resztę soku gotujemy i do wrzącego wlewamy rozmieszany proszek budyniowy, możemy dosłodzić cukrem. Ugotowany budyń studzimy, do zimnego dodajemy miękkie masło i ucieramy na puszystą masę. Na upieczone i wystudzone ciasto nakładamy masę. Możemy polać polewę czekoladową lub zetrzeć pół tabliczki czekolady na wierzch.SMACZNEGO