Wykonanie
Tej wiosny odkryłam jak pyszne są
młode strączki
groszku cukrowego, takie których
groszki są jeszcze bardzo malutkie. Strączki są słodkie, chrupiące i jędrne a
sałatka z nich z odpowiednim dresingiem to czysta wiosenna poezja.

serwis ZpierwszegoTloczenia.pl .Na jedną porcje:ok. 100 g
młodych strączków
groszku cukrowego1 mała
kalarepa1 saszetka „Kujawski ze smakiem”
BAZYLIAnatka pietruszkisólKońcówki strączków obciąć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować dokładnie 2 minuty. Strączki powinny być jędrne i nie rozgotowane, tylko lekko sparzone. Następnie strączki przekroić na połówki, chociaż można też podać w całości.
Kalarepę obrać, przepołowić i ugotować w osolonej wodzie all dente. Następnie wystudzić i pokroić w kostkę, dodać do strączków
groszku, wraz z posiekaną
natką pietruszki, polać "Kujawskim z smakiem", dokładnie wymieszać i wstawić na przynajmniej pół godziny do lodówki.