Wykonanie
Delikatne , słodkie
marchewki które znakomicie smakują na ciepło i na zimno gdy karmel już zastygnie i staje się lekko chrupiący.Tak przygotowane są niezwykle dekoracyjne , pięknie komponują się na talerzu z całym daniem głównym lub przystawką.


Składniki:1 kg
młodych marchewek z
natkąsól2 łyżki
masła klarowanego2 łyżki
miodu płynnego1 łyżeczka
cukruPrzygotowanie:Z
marchewek odcinamy
natkę zostawiając ok 5 cm. Delikatnie skrobiemy lub obieramy , myjemy.
Marchewki gotujemy 15 min w lekko osolonej wodzie , odcedzamy , pozostawiamy do całkowitego wysuszenia.Na patelni rozgrzewamy
masło , smażymy
marchewki aż wchłoną większość płynu. Dodajemy
cukier oraz
miód , smażymy kolejne 5 min co jakiś czas mieszając by każda
marchewka była dokładnie pokryta karmelem.


Smacznego