Wykonanie
Taki deser to niezwykła atrakcja dla dzieci, który dostarcza naszym milusińskim dużo zabawy przy jego jedzeniu.
1
galaretka Blue Coracao1,5 szklanki
wody o smaku
pomarańczy np.
Żywiec Zdrój (niegazowanej)1 płaska łyżeczka
żelatyny1/2 szklanki wiórek
kokosowychowoce do zrobienia rybek:
winogrono,
arbuz,
gruszka z
syropu,
melon .... i co tylko zechcemyroślinność do akwarium to:
melisa,
mięta.
Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklance gorącej
wody a
żelatynę w 1/2 szklance gorącej
wody pomarańczowej (ważne aby to była
woda a nie sok, gdyż sok zmieniłby nam kolor
wody do akwarium -
woda ta sprawi, iż
galaretka będzie bardziej błękitna). Dodajemy resztę
wody pomarańczowej i odstawiamy.Deser podajemy w naczyniu kulistym. Na samo dno wsypujemy
wiórki kokosowe, gdy opiją się
galaretką są naprawdę pyszne. Tak więc zalewamy wiórki i odstawiamy do lodówki, aż dno akwarium nam stężeje. W tym czasie przygotowujemy
rybki, wycinamy je z
owoców, do
winogron przymocowujemy tylko wycięty ogon - też z
winogron. Oczy robimy z
rodzynek,
żurawiny lub z tego co sami sobie wymyślimy.
Galaretkę zalewamy na kilka etapów (ok 3) aby
rybki i roślinność zatopić w kilku poziomach, bo inaczej wszystko wypłynęłoby nam na wierzch.