Wykonanie

Pyszne niedzielne śniadanko – bułeczka
grahamka z
dżemem aroniowym,
kurczakiem pieczonym,
serem mozzarella,
serem pleśniowym i odrobiną
pietruszki. Chyba nie można sobie wymarzyć lepszego śniadania – chrupiąca bułeczka i to w dodatku ta zdrowsza –
grahamka, zaś w środku delikatne
mięsko, rozpuszczony
serek, aromat
sera pleśniowego a do tego słodki akcent
dżemu z aronii. Już nawet jak o tym piszę dostaję ślinotokuSkładniki:buka
grahamka – 4 szt,pieczone
udko z kurczaka – 1 szt,
dżem z aronii Łowicz – 8 łyżeczek,
ser mozzarella – 150 gr,
ser pleśniowy Blue Lazur – 50 g,
pietruszka natka – 4 gałązki.Przygotowanie:Bułeczki przekroić tak, aby z każdej odciąć 1/3. Większą część
bułki wydrążyć i włożyć do środka plasterek
mozzarelli. Na
mozzarelli i rozsmarować kopiastą łyżeczke
dżemu z aronii.
Mięso (u mnie pieczona nóżka z
kurczaka, która została z poprzedniego dnia) obrać z kości, drobno posiekać a następnie rozłożyć na
dżemie. Warstwę
mięsa przykryć pokrojonym drobno
serem z niebieską pleśnią Blue Lazur i posypać kilkoma posiekanymi listkami
pietruszki. Całość przykryć mniejszą częścią
bułki. Na każdej
grahamce położyć z wierzchu plasterek
mozzarelli. Zapiekać w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Na gorące bułeczki nakładać z wierzchu kolejną łyżeczkę
dżemu i dekorować
pietruszką. Smacznego.