Wykonanie

Składniki:3
jajka ugotowane na twardo
natka pietruszkigroszek konserwowy
kukurydzadwa
udka kurczakarosół
żelatyna 8 łyżekDo wykonania takiej przekąski wykorzystałam silikonową foremkę do muffinek. Dzięki temu wszystkie
galaretki były o jednakowym kształcie - podczas przygotowywania nie zajmowały dużo miejsca w lodówce, a w momencie wykładania ich dla gości na talerz wystarczy je tylko wycisnąć z foremek i gotowe :)Układamy kolejno w foremkach poszczególne warstwy
galaretek.Etap1 - listek
natki pietruszki
Etap2 - plasterek
jajka na twardo

Etap3-
kukurydza i
groszek
Etap4- drobno pokrojone
mięso z kurczaka (2
udka kurczaka ugotowałam w rosołku).

Etap5- wszystko zalewam przestudzoną
galaretką. Wg zaleceń na opakowaniu
żelatyny którą zakupiliśmy. Odpowiednią ilość łyżeczek rozpuszczamy w gorącym rosołku/bulionie.Ja wstawiłam na noc foremkę do lodówki. Następnego dnia na wizytę gości jako jedna z przekąsek gotowe :) do tego polecam
pieczywo i
ocet z
białego wina -
marki Jamar.