Wykonanie
Sezon na wieczorne spotkania w ogródkach w pełni. Na takie „przyjęcie” przy grillu
chleb pasuje idealnie, do zagryzania kiełbasek. Prosto z piekarnika z roztopionym
serem skusi każdego łakomczucha. A przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę.
Składniki1 nieduży
chleb2 duże kulki
sera mozzarellaok. 120 g
żółtego sera w kostcepęczek
natki pietruszki2 łyżki
czosnku granulowanego
Ostrym i dużym nożem zrobić nacięcia wzdłuż i poprzek
chleba. Nacięcia powinny utworzyć kratkę i powinny być oddalone od siebie o 1,5-2 cm. (nacięcia powinny być głębokie).
Mozzarelle i
ser pokroić w średniej grubości plastry. Następnie
sery włożyć dokładnie w nacięcia.
Pietruszkę posiekana w duże kawałki wcisnąć
między ser i
chleb, posypać również na wierzch
chleba. Na koniec posypać
czosnkiem granulowanym. Umieścić gotowy
chleb w nagrzanym piekarniku.Piec w temperaturze 150°C przez około 10 minut.
SMACZNEGO!