ßßß
Składniki:makaron łazanki – 50 dkg,wołowina z rosołu (antrykot) – 80 dkg,kapusta młoda – 1/3 główki,cebula – 2 szt,pieczarki – 20 dkg,olej do smażenia – 3 łyżki,listek bobkowy – 1 szt,ziele angielskie – 3 szt,sól do smaku, pieprz świeżo zmielony do smaku.Przygotowanie:Pieczarki umyć i obrać. Cebulę obrać z łusek i posiekać. Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażyć razem z cebulą. Kapustę umyć i pokroić w duże kawałki. Ugotować w wodzie z dodatkiem listka bobkowego i ziela angielskiego.Zmielić mięso korzystając z sitka o dużych oczkach (u mnie średnica oczka 7 mm). Odcedzić kapustę potem odcisnąć a następnie również zmielić. Wymieszać razem mięso, kapustę oraz usmażone z cebulą pieczarki. Posolić i doprawić pieprzem.Makaron łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać przygotowane mięso z makaronem i doprawić do smaku. Podawać udekorowane natką pietruszki.