ßßß
Cookit - przepis na pesto pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pesto pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe
Składniki
Bazylia
Czosnek
Orzechy ziemne
Sól
Pieprz
Parmezan
Ser kozi
Rukola
Wykonanie
SUSZONE POMIDORY
(suche/ w
oliwie
) (ok 8 szt)
CZARNE OLIWKI
bez pestek (ok 150g)ŚWIEŻA
BAZYLIA
(pęczek)
CZOSNEK
(2 małe ząbki)
ORZECHY ZIEMNE
(garść)
OLIWA Z OLIWEK
extra vergine (ok 50ml)
SER PARMEZAN
, starty (opcjonalnie – ok 50g)
SÓL
PIEPRZ
inaczej?– zamiast
parmezanu
-
ser kozi
– zamiast
bazylii
- garść
rukoli
– zamiast
orzechów ziemnych
-
nerkowce
/ blanszowane
migdały
Pomidory
kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy
oliwki
,
bazylię
, przeciśnięty przez praskę
czosnek
, orzeszki i
ser
. Zalewamy
oliwą
, doprawiamy
solą
i
pieprzem
i blendujemy. Gotowe!.
Źródło:
http://thefoodtime.com/141-pesto-pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe-z-parmezanem
Przepisy powiązane
BAZYLIOWE PESTO Z RUKOLĄ
Kluseczki Gnocchi z pesto
Casarecce z pomidorkami i rukolą
Pesto bazyliowe idealne na kanapki
Sos jogurtowo - czosnkowy
Składniki powiązane (0)