Wykonanie
Gulasz to jedno z najpopularniejszych dań na blogu i jedno z tych , które bardzo często gości w moim menu. Można do niego dodać co tylko mamy, u mnie obowiązkowo
papryki kolorowe.
ziemniaki nie cieszą się u mnie ogromną popularnością dlatego często podaję z
makaronem lub
białym ryżem. Idealna rozgrzewająca potrawa, świetna na rodzinne spotkania jak i na codzienny obiad. Gorąco polecam.

SKŁADNIKI:
mięso wołowe gulaszowe 3/4 kg
sól pieprz 1 szczypta
papryka mielona słodka 1 łyżeczka
olej do smażenia
papryka kolorowa 3 szt
kukurydza 3 łyżki
pieprz cayenne 1 szczypta
pieczarki ok 10 sztPRZYGOTOWANIE:
Mięso wołowe opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać
olej i dobrze podsmażyć
mięso, pod koniec posypać szczyptą
soli i
pieprzu oraz
papryką mieloną słodką. Podlać gorącą
wodą (tak aby przykryło
mięso), dodać
paprykę mieloną słodką,
pieprz cayenne i dusić ok 60 minut lub do miękkości
mięsa.
Papryki kolorowe oczyścić z pestek. Pokroić w kostkę, dodać do
mięsa wraz z
kukurydzą , wymieszać i dusić do miękkości
mięsa.
Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki, pokroić w ćwiartki i podsmażyć na łyżce
masła. Dodać do pozostałych składników na kilka minut przed zakończeniem duszenia. Podałam z
ryżem. Smacznego:)