ßßß
SKŁADNIKIok. 1 kg wołowiny z udźca;2 cebule;papryka;pieczarki;sól i pieprz;olej;mąka;1 łyżka papryki słodkiej.WYKONANIEWołowinę kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy pieprzymy i solimy. Układamy kawałek papryki, pieczarki i cebuli. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką. Na patelni podgrzewamy oliwę i kładziemy nasze zraziki, odsmażamy z każdej strony. W rondlu zagotowujemy wodę i wrzucamy zarumienione zrazy. Gotujemy, aż nam zmiękną, czyli ok. dwóch godzin. Gdy już są dobre wyjmujemy z sosu na talerz. Na suchej patelni podgrzewamy mąką z papryką. Dodajemy do sosu, dobrze mieszając, aby nie było grudek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.