ßßß
SKŁADNIKI:Mięso mielone z indyka 1/2 kgbułka kajzerka 1/2 sztjajko 1 sztpieczarki 300 gsól pieprz 1/2 łyżeczkiczosnek 2 ząbkipapryka mielona słodka 1/2 łyżeczkimasło 1 łyżkabułka tarta 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Pieczarki oczyścić( nie obierać ze skórki) pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle.Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć i przełożyć do mięsa. Dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować miękkim tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć 1/3 mięsa, następnie 1/2 pieczarek. Przykryć kolejną porcją mięsa i pieczarek. Na wierzchu zawsze powinna być warstwa mięsa. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 45 minut w 180 stopniach. Przed krojenie pozostawić do przestygnięcia. Smacznego:)