Wykonanie
Miała być wiosna! Niestety spoglądając na to co dzieje się za oknem dostrzec można jesień. Deszczową, wietrzną i zimną :( Skoro aura jesienna to i jedzonko jesienne!
Grzyby a dokładniej boczniaki w panierce z
bułki tartej smażone na masełku. Pychota :)SKŁADNIKIporcja dla jednej osoby:5
młodych boczniaków1
jajkoząbek
czosnkusól i
pieprz do smaku
masło do smażenia
bułka tarta do obtoczenia
grzybówkajzerkaBoczniaki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Jajko roztrzepać widelcem z rozgniecionym
czosnkiem,
solą i
pieprzem, namoczyć w nim
grzyby a następnie obtoczyć w
bułce tartej.Tak przygotowane boczniaki smażyć na rumiano (ja lubię mocno przypieczone) na patelni z
masełkiem.
Podawać gorące razem ze świeżym
pieczywem (najlepiej bułeczką).Dobra rada cioteczki Kasi: boczniaki jak wszystkie
grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą
miętę lub
herbatę :) :) :) Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!SMACZNEGO