ßßß Cookit - przepis na Boczniaki w mocno przysmażonej panierce z bułki tartej

Boczniaki w mocno przysmażonej panierce z bułki tartej

nazwa

Wykonanie

Miała być wiosna! Niestety spoglądając na to co dzieje się za oknem dostrzec można jesień. Deszczową, wietrzną i zimną :( Skoro aura jesienna to i jedzonko jesienne! Grzyby a dokładniej boczniaki w panierce z bułki tartej smażone na masełku. Pychota :)
SKŁADNIKI
porcja dla jednej osoby:
5 młodych boczniaków
1 jajko
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
bułka tarta do obtoczenia grzybów
kajzerka
Boczniaki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Jajko roztrzepać widelcem z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, namoczyć w nim grzyby a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Tak przygotowane boczniaki smażyć na rumiano (ja lubię mocno przypieczone) na patelni z masełkiem.
Podawać gorące razem ze świeżym pieczywem (najlepiej bułeczką).
Dobra rada cioteczki Kasi: boczniaki jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą miętę lub herbatę :) :) :) Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!
SMACZNEGO
Źródło:http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/2015/04/boczniaki-w-mocno-przysmazonej-panierce.html