Wykonanie
Dziś przepis na prostą surówkę do obiadu. Przyznam się, że ja osobiście
mogę ją również jeść jako oddzielne danie lub dodatek do kanapek

Składniki:pół
czerwonej paprykiporpól
cebulipół
ogórka świeżegodwa liście
sałaty1-2 łyżki
majonezu Develey2 łyżki
szczypiorku1 łyżka
czosnku niedźwiedziego w liściach
sólpieprzWszystkie warzywa dokładnie myję.
Pora przecinam wzdłuż i kroję w cienkie półtalarki.
Ogórka obieram i kroje w cieniutkie paseczki -
paprykę tak samo.
Sałatę op opłukaniu również kroje w cienkie paseczki. chodzi o to by warzywka były tej samej grubości i ładnie połączyły się w
sałatkę.
Cebulę kroję w cienkie piórka. Wszystko wrzucam do miski, doprawiam
solą i
pieprzem, dodaję
majonez wg uznania. Ja około dwóch łyżek. Mieszam, a wierzch posypuję
czosnkiem w liściach i
szczypiorem tuz przed podaniem.