Klopsów na moim blogu można znaleźć dość sporo wersji i przepisów...chyba czas pogodzić się z faktem, że klopsy po prostu lubię <3Lubię je jeść i je przyrządzać.Łatwo i szybko się je robi, a dodatkowo można je robić na dowolne sposoby, z tego co akurat ma się w lodówce.SKŁADNIKI:ok 350g mięsa mielonego wieprzowegoćwiartka małej kapustyjajko3 łyżki bułki tartej + bułka tarta do obtaczaniaok 4 łyżki mlekasólpieprzpapryka czerwona słodkaczosnek niedźwiedziolej+sos meksykański - Develey (mega ostry! mniam!)W kubeczku mieszam bułkę tartą z mlekiem. Chodzi o to, by bułka wchłonęła całe mleko, a całość była wilgotna i soczysta. W misce mieszam mięso mielone z jajkiem oraz z bułką tartą z mlekiem. Doprawiam całość solidnie solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Kapustę siekam na paseczki i dodaję do mięsa. Całość mieszam ręką i wyrabiam klopsiki. Każdego klopsa obtaczam w bułce tartej i smażę na gorącym oleju, z obu stron na rumiano. Podaję z sosem Mexicana (bardzo ostry!) oraz z pieczonymi ziemniaczkami.