Wykonanie
Dziś ponownie przepis na naleśniczki. Już od jakiegoś czasu mieszam
mąkę kukurydzianą i zwykłą. Naleśniki są wtedy smaczne, lekko kruche i mocno sycące. Polecam wypróbować.
Póki co jem takie pyszności, bo już niedługo zmiana w mojej diecie i nie wszystko będzie mi wolno jeść (przynajmniej przez 28dni)Ale przepisy na moim blogu będą pojawiać się tak czy siak, bo gotuję nie tylko dla siebie :)Oczywiście moje zmagania dietowe również ulokuję na blogu. Po będzie to test - eksperyment.

Naleśniki:4
jajka3/4 szklanki
mąki kukurydzianej3/4 szklanki
mąki zwykłej2 łyżeczki
cukru waniliowego3/4 szklanki
wody gazowanej0,5 szklanki
mleka1 łyżka
oleju3 łyżki
cukru+
olej do smażeniaMasa serowa:0,5kg
twarogu półtłustego5 łyżek
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowegomały kubeczek
jogurtu naturalnego