Puszyste i dość proste ciasto maślane.Idealnie smakuje z owocami np z wiśniami ze słoiczka domowej roboty.Można też zamiennie powkładać świeże połówki śliwki lub jabłka.Składniki:250g masła1 szklanka cukru pudru3 jajka2,5 szklaki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniapłaska łyżeczka sody2/3 szklanki mlekasłoiczek wiśniłyżeczka cukru waniliowegoWykonanie:Masło roztapiam i studzę. Jajka wbijam do miski i ucieram z cukrem. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Gdy jajka z cukrem utrą się na gładka masę dodaję powoli resztę składników i dalej miksuję. Powstałe ciasto wlewam do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układam owoce - ja użyłam wiśni ale można dodać maliny lub co kto lubi.Całość piekę w temp 180 przez około 50 minut aż patyczek będzie suchy.Po upieczeniu wierzch obsypuje cukrem pudrem.Smacznego :)