Wykonanie
Klopsy mielone to rzecz którą uwielbiam robić na obiad, a to z tego względu, iż można z nimi kombinować do woli, można je zrobić na sto różnych sposobów, z dodatkami jakich dusza zapragnie.Sama zrobiłam już kilka wersji a te zrobiłam z
serem na ostro <3

Składniki:ok 0,5 kg dag
mięsa mielonego20 dag
sera w kostce (lub ok 4 plastry)
ostra papryka (
przyprawa)
chili lub
tabascochilisólpieprzjajko4 łyżki
bułki tartej2 łyżki
mlekaolej

Wykonanie:
Mięso mielone doprawiamy wg uznania. Dodajemy
jajko oraz
bułkę tartą namoczoną w
mleku (całe
mleko musi wsiąknąć w
bułkę - nadmiar odcedzamy) to sprawi, że nasze klopsiki będą puszyste i soczyste. Dodajemy
ostrą paprykę oraz kilka kropel
chili (może być
tabasco) - chodzi o to by klopsy były ostre. Formujemy klopsy a do każdego wpychamy w środek kosteczkę
sera.Robiłam też klopsy gdzie
ser ścierałam na tarce i dodawałam do
mięsa mielonego.Mi z tych proporcji wychodzi ok 12 klopsów. Ukulanego klopsa obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron.Smaczności !