Wykonanie
Mięciutkie ciasto smakiem przypominające murzynka, ale to co najlepsze to masa kokosowa, która według mnie smakuje tak samo jak ta z batonika Bounty.
SKŁADNIKI (forma 20x 20 cm)Ciasto:1/2 szklanki
mleka3/4 szklanki
cukru4
jajka3/4 szklanki
oleju1,5 szklanki
mąkiłyżka
kakaołyżeczka
proszku do pieczeniaMASA KOKOSOWA5 łyżek
kaszy manny120 g
wiórków kokosowych2 szklanki
mleka¾ szklanki
cukruPolewa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIACiasto;Wszystkie składniki ciasta zmiksować na puszystą masę. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Pierwszą części ciast wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 CMasa kokosowaWszystkie składniki masy kokosowej zagotować często mieszając do momentu aż zgęstnieje.Po 25 wyjmujemy ciasto z piekarnika, na nie wylewamy jeszcze ciepłą masę
kokosową wyrównujemy, zalewamy pozostałym
ciastem i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia, następnie polać polewą .Najlepiej smakuje schłodzone