ßßß
Potrzebujemy:Mięso mielone (około 500 g)Sos pomidorowy lub fixFasolka czerwona w puszceKapusta pekińska (mała)Śmietana (małe opakowanie)CebulaCzosnekSól, pieprz, papryka, majeranekNa patelni z odrobiną oliwy smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodajemy kilka ząbków czosnku i razem dusimy. W trakcie (nazwijmy to mądrze) obróbki cieplnej dodajemy sól, która zmiękczy zawartość patelni. Po zarumienieniu cebuli dodajemy mięso mielone, dokładnie rozdrabniając je widelcem, solimy do smaku i kilka minut pozostawiamy na ogniu. Gdy już surowizna zniknie całość zalewamy sosem pomidorowym (może być też fix do spaghetti), dodajemy fasolkę czerwoną i przyprawiamy. Ja dodaję troszkę majeranku, pieprzu i papryki ostrej.Na usmażone naleśnikowe placki nakładamy farsz (ok. dwóch łyżek), niewielką ilość posiekanej kapusty pekińskiej, kapkę śmietany. Zawijamy i dekorujemy śmietaną i małą ilością sosu z farszu.Można:– nie dokładać kapusty pekińskiej– dodać więcej fasolki, np. białej
Smacznego! Jfarsz meksykańskie mięso mielone naleśniki pomidory