Wykonanie

A tu zdrowsza wersja jednego z ulubionych dań dzieci:) Do nowego smaku trzeba się przyzwyczaić, są bardziej kruche, ale równie smaczne.Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsianeSkładniki1,5 szklanki
mąki owsianej ((zmieliłam w młynku do
kawy płatki owsiane górskie) )0,5 szklanki
mąki jaglanej ((zmieliłam w młynku do
kawy kaszę jaglaną))1/3 szklanki
oliwy z
orzechów włoskich ((może być
słonecznikowy, rzepakowy itp))2 łyżeczki glukozy ((może być
cukier waniliowy))2 średnie
jaja2 szklanki
mleka 1,5%Sposób przygotowaniaKrok 1
Żółtka oddzielamy od
białek. Wszystkie składniki oprócz
białek miksujemy na gładką masę.
Białka ubijamy oddzielnie i delikatnie dodajemy do reszty ciasta. Mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy gofry na kratce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyKrem
kakaowo- owsiany