Wykonanie

Babka z niezmielonych
ziemniaków smakuje zupełnie inaczej. Poważnie. Przypomina mi w smaku
ziemniaki w plasterkach podsmażane z
cebulką na patelni. Jak dotąd jest najlepszą babką, jaka mi wyszła.Babka de luxe na grubych oczkachSkładniki20
ziemniaków2
cebulekawałek
boczku1 duże
żeberko z zupy2
jajka2-3 łyżki
mąkisólpieprzmajeranekprzyprawa do gyros (lub do grilla)1 łyżka
śmietany (można dać więcej)Sposób przygotowaniaKrok 1
Ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach tarki. Odstawić.Krok 2
Boczek,
cebulkę i
mięso z
żeberka pokroić na małe kawałki i podsmażyć.Krok 3Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Krok 4Piec 1 , 5-2 godz w zależności od piekarnika. W moim nie ma regulacji temperatury.