Wykonanie

Pomysł na smaczne a za razem wartościowe śniadanie zasłyszany w pracy.
Tuńczyk w przyjemny sposób czyni tradycyjną jajeczniczkę czymś ciekawszym.Trzeba jednak pamiętać, aby nie przesadzić z ilością
ryby, aby jej smak i zapach nie zdominowały całości.Składniki4 duże
jajka1/2
pomidora1/3 puszki
tuńczyka w sosie własnymoliwa,
sól,
pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Na patelni rozgrzewamy
oliwę, wbijamy
jajka i solimy. Gdy
jaja zaczną się ścinać - mieszamy drewnianą
łopatką.
Pomidora kroimy w kostkę i wrzucamy do
jajek (tylko twarde części
pomidora, bez miąższu). Smażymy od czasu do czasu mieszając, aż
jajka się zetną, a
woda z
pomidorów wyparuje.Na koniec dodajemy odsączonego
tuńczyka i mieszamy.Rozkładamy na talerzykach i posypujemy
pieprzem. Podajemy z
chlebem razowym.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Jajecznica z
tuńczykiem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyJajecznica Łukasza

Jajecznica z
kurkamiJajka zapiekane w bułkachPlacki z
kaszy manny
Jajecznica z
serkiem wiejskim i
szynką