Wykonanie

Sposób na wyrób
wędliny w domowych warunkach.
Mięso tak przygotowane jest pyszne, delikatne i aromatyczne, przypomina nieco
szynkę parmeńską. Do przygotowania
wędliny można użyć różnych
ziół, w zależności od upodobań.Składniki500g
schabu wieprzowego3-4 łyżki
cukru2-3 łyżki
soliopakowanie
papryki słodkiejpół opakowania
majeranku4 ząbki
czosnkuSposób przygotowaniaKrok 1
Schab myjemy, osuszamy, obsypujemy
cukrem i wstawiamy do lodówki na dobę.Krok 2
Schab ponownie myjemy, osuszamy i obsypujemy
solą. Pozostawiamy na minimum 24h.Krok 3
Schab jeszcze raz myjemy, dokładnie osuszamy, rozgniatamy
czosnek i dokładnie nacieramy nim
schab. Obsypujemy go
papryką i
majerankiem.Krok 4
Schab wkładamy do siatki na
wędlinę, a jeśli takiej nie posiadamy do jednorazowej skarpetki i zawieszamy na około 5 dni w temperaturze pokojowej.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (11 votes cast)
Wędlina dojrzewająca, 9.0 out of 10 based on 11 ratingsPodobne wpisy
Szparagi pod beszamelem
Jajko zawijane w
szynce parmeńskiejSchab z
suszonymi pomidorami,
kaparami i
camembertemZboczone
śliwkiPieczarki faszerowane
mięsem mielonym