Składniki5-6 jajek4 łyżki żółtego sera (startego)2 łyżki mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki boczku (drobno pokrojonego)1 kromka chleba razowego1 łyżka masła2 łyżki szczypiorku (posiekanego)Sposób przygotowaniaKrok 1Jajka wbić do miski, rozbełtać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, starty żółty ser oraz szczypiorek, dokładnie wymieszać. Chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na maśle. Boczek podsmażyć na patelni.Papierowe, podwójne foremki do muffinek ustawić w formie do pieczenia muffin. Na dnie każdej z nich ułożyć kilka grzanek. Następnie zalać je masą jajeczną pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca w foremce. Na wierzchu muffinek ułożyć kawałki smażonego boczku. Muffinki piec w 180 stopniach (z użyciem termoobiegu) przez ok. 15-20 minut, aż jajka się zetną.