Wykonanie
Wolny dom to dobra rzecz, można wtedy tak dużo upiec i nikt nie
mówi,że znowu coś piekę, a jak mówią to i tak później dziękują że to zrobiłam. Miłe uczucie c: Te
ciastka mogą spokojnie przyjąć miano PYCHOTEK.Składniki:1,5 szklanki
mąki1 szklanka
mąki kukurydzianej1/3 szklanki
cukru2
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 kostki miękkiego
masłaPrzygotowanie:
Mąkę kukurydzianą, pszenną oraz proszek mieszamy ze sobą.Mikserem ucieramy na gładką masę
masło z
cukrem. Dodajemy
jajka i dalej miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy.Nabieramy troszkę ciasta i formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego. Układamy w odstępach 3cm i pieczemy 20 min w temperaturze 180 stopni, aż
ciasteczka delikatnie się przyrumienią.Smacznego! c: